Interieur

De woningen zijn reeds zeer groot (min. bewoonbare oppervlakte: 275m2!), doch werd het interieur van iedere woning nauwkeurig bekeken, zowel qua indeling als naar afwerking.

De leefruimtes van de woningen werden geoptimaliseerd, zodat iedere woning kan genieten van een ruime woonkamer met een praktrische keuken. Iedere woning heeft de mogelijkheid tot plaatsen van een gashaard. Om de afwerking en indeling van de keuken te perfectioneren, werd samen met Obumex per woning de keuken bekeken om deze zowel op praktisch als op estetisch vlak te individualiseren en op en top te maken.
Op het verdiep werd iedere woning voorzien van 3 ruime slaapkamers met voldoende wasgelegenheden. Er bestaat zelfs de mogelijkheid dit uit te breiden met het zolderverdiep tot 5 slaapkamers!

Op het kelderverdiep is iedere woning apart bereikbaar via een grote dubbele garage met extra plaats voor fietsen, brommers. Naast de garage kan iedere woning genieten van ruime en praktische berging/ wasplaats.

Architectuur

In overleg tussen de promotor en de architect werd gekozen voor een hedendaagse en tijdloze invulling van de typische Zoute-stijl.
Zo onstaat een gemeenschappelijke stijl in het project, doch is iedere woning individueel met eigen karakter en stijlelementen.

In dit project werd extra aandacht besteed aan milieuvriendelijk en energiezuinig bouwen.
Zo zal er gebouwd worden om E-peil E60 te bekomen, terwijl wettelijk E-peil E70 de maatstaf is. (hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger de woning is). Dit is meteen het bewijs dat deze woningen een stuk energiezuiniger zijn dan verplicht.
Hiervoor zal er gewerkt worden met een verwarming op basis van warmtepomp, in combinatie met vloerverwarming.

 

Partners

Luc De Beir architecten CPI Projects Tytgat Bouwcoördinatie Obumex